"Златен Меркурий" EООД
гр.София,  ул."Странджа" N:103,
тел.   931 10 75,
факс 931 04 41
                    "Меркурий сервиз" СД
гр.София,  ул."Козлодуй" N:88,
тел.   931 10 75,
факс 931 04 41
 

МЕРКОЛ - антифриз

МЕРКОЛ - хипер смазка
ЛАМБДА СОНДИ

 


 

 

Начало
За нас
Карбуратори
Инжекциони
Диагностика
Gold Eagle

Verkol

Меркол

Каталози

Кариери

Партньори

За контакт
 

магазин:

My status

офис:

My status
 

        
 

 

 


         

 

   Индустриални масла и греси

 

С повече от 85 години опит, VERKOL S.A. е лидер в света на смазките и специалните продукти. Високото качество на всички наши продукти,

което е напълно доказано, е в резултат на поставянето на конкретни стратегически задачи, като гъвкавост, креативност и нововъведения.

Постигането на тези цели е направено с мисъл за качество и природосъобразна система за управление, сертифицирана със споразумение по

 ISO-9001 и ISO-14001 стандарти, което ни позволява да представим и продължим да усъвършенстваме процесът в продуктовото разработване

 и с високо технологични ползи, както и контрол за намаляване на въздействието върху околната среда на нашата дейност и продукти.

Техническите иновации са създадени в сътрудничество с експертна група R&D, която има най-модерното, характерно оборудване и работни

тестове за смазки.

Нашата главна цел е да постигнем пълното удовлетворение на нашите клиенти и по тази причина целия екип на VERKOL S.A. е много близко до

всички тези хора, с които си сътрудничим за постигането на най-добрите резултати в смазването на техните машини и оборудване.

 

ЗАТВОРЕНИ СКОРОСТНИ КУТИИ

 

COMPOUND-E                                             ISO 68/100/150/220/320/460/680/1000/2200

Масло за индустриални скоростни кутии, ролкови и обикновени лагери, лагери на помпи и маслени смазващи системи, където е нужно използването на смазващи течности с превъзходни противоизносващи свойства, както и такива на EP (Extreme Pressure). Предлага отлична дехидратация, лесно освобождаване от водата чрез прост дрениращ процес, има антикорозионни свойства, както и такива против ръжда и разпенване.

Покрива изискванията на U.S. Steel-224 и DIN51517 Part 3.

Одобрена от DRIVE NORTE, S.A., TACKE-OLALDE.

 

COMPOUND-MP                                                                               ISO 150/220/320/680

Смазващи течности за индустриални скоростни кутии, ролкови лагери, лагери на помпи и маслени смазващи системи, където е нужно използването на смазващи течности с превъзходни противоизносващи EP (Extreme Pressure) свойства.

Много внимателно и специално е подобрена за да се избегне микро питинга (или сивите петна), преминала през серия от различни FVA 54/I-IV FLENDER тестове и други. Може да бъде използвана за предавателни кутии на вятърни мелници, както и в циментовата и хартиената промишлености.

Покрива всички изисквания на следните стандарти и спецификации:

DIN 51517 Part 3                   U.S.Steel-224                 AGMA 9005 D-95

David Brown 51.53.101             Cincinnati Milacron-P.

 Одобренo от FLENDER GmbH

 

VERKOL GT-7                                                                                       ISO 150/220/320/460/680

 Полусинтетично масло за индустриални предавки с допълнителни EP (Extreme Pressure) свойства. Създадено е от високо рафинирани минерални масла и смесица от синтетични компоненти, като допълнение към съвременните методи на третиране. Има отлични резултати в ротационните или алтернативните видове предавателни кутии. Показва отлична дехидратация, водоотблъскващи и противоразпенващи свойства.

 Покрива следните стандарти за качество и спецификации:

U.S.Steel-224                      DIN 51517 Part 3                  AGMA 250.04 и 9005

David Brown 51.53.101             Cincinnati Milacron-P.

 

CORVUS-EP                                                                                                 ISO 150/220/320/460

 Синтетично Въглеводородно масло за предавателни кутии, с висок естествен вискозитетен индекс, с отличен коефициент на триене, много ниска точка на втечняване и ниска летливост.

Това масло е перфектно съвместимо с минералните масла, удължавайки техния работен живот три пъти. Препоръчва се за удължаване на смазващите периоди, с цел намаляване на времето за поддръжка.

Специално се препоръчва за скоростни кутии, ролкови и обикновени лагери, лагери на помпи и вериги подложени на високи температури в условия на увеличено триене.

 

PATELA                                                                                               ISO 150/220/320/460/1000

Специално синтетично Полигликолно масло с дълъг живот за предавателни кутии/скорости. Има висок естествен вискозитетен индекс, с нисък коефициент на триене, ниска точка на замръзване и много ниска летливост.

Специално се препоръчва за всички видове скоростни кутии, търкалящи се и обикновени лагери, помпи и вериги, работещи при високи температури и условия на EP (Extreme Pressure). Нейният нисък коефициент на триене ще подобри работата на техниката с високата степен на енерго спестяване.

Неговите съставки и синтетичната му основа са несъвместими с минералните масла, затова е нужно много добре да бъдат почистени системите преди да се напълнят с тази смазка. Съвместимо е с повечето от материалите използвани в производството на сглобки и запечатване.

 

VERKOL WG

Полусинтетичен смазващ гел, прозрачен, лъскав и лепкав, с антиоксидантни и противоизносващи свойства, както и такива на EP (Extreme Pressure). Има добра прилепналост и отлична устойчивост на механично натоварване.

Този продукт е създаден специално за смазване на скоростни кутии, особено топли предавки, поставени на места с труден достъп, и/или където течовете и високите шумове са проблем. Този продукт е идеален за всички видове кранове.

  

 

ХИДРАВЛИКА И ТРАНСМИСИИ

 

VESTA HLP                                                                                               ISO-VG 15, 22, 32, 46, 68, 100, 150

Хидравлична течност с отлична термална стабилност. Освободени от пепел добавки срещу износване, оксидация, корозия и ръжда. Има голям капацитет за деаризация и дехидратация и много добра филтруемост.

Силно се препоръчва за употреба в повечето силови трансмисии на хидравлични системи, преси, хидравлични цилиндри, предавателни кутии, маслопотопяеми помпи, въздушни и под налягане смазващи системи.

 Покрива следните стандарти за качество и спецификации:

DIN 51524 Part II HLP            DENISON HF         ISO 6743/4 L-HM

CINCINNATI MILACRON-P.         AFNOR NFE 48 603-HM

 Одобренa от MANNESMANN REXROTH.

 

VESTA HLP Superfiltrado                                                                                      ISO VG 32, 46, 68

Супер филтруема хидравлична течност с отлична термална стабилност, противоизносващи свойства и високо ниво на добавки против оксидация, корозия и ръжда. Притежава високи  дехидратиращи и деемулсивни свойства.

Тя осигурява степен на филтрация спрямо NAS 1638, Клас 6 и нейния цялостен пакет от добавки е без пепел.

Въпреки нейната чистота и висока степен на филтруемост, тя е препоръчваната течност за смазване на повечето напреднали късоходови хидравлични системи (робототехника под високо налягане, управление на машини с цифрово управление, високо прецизни преси и др.), където употребата на такива смазки е задължително за спомагателното задвижване и други чувствителни и прецизни компоненти.

 Препокрива следните стандарти и спецификации:

DIN 51524 Part II HLP                 ISO 6743/4 L-HM                         AFNOR NFE 48603-HM

DENISON HF                                     CINCINNATI MILACRON-P            AFNOR NFE 48-690

 

VESTA HV                                                                                                                     ISO VG 32, 46, 68

Хидравлична течност с отлична термална стабилност и защитни свойства против износване, оксидация, корозия и ръжда. Има голям капацитет за деаризация и дехидратация (деемулсивност), както и много висок вискозитетен индекс.

Препоръчва се за употреба при екстремни климатични промени, в хидравлични системи или преси с голямо налягане и висока температура или във всякакви системи, които се нуждаят от смазка с висока термална стабилност.

 Отговаря на следните изисквания:

DIN 51524 Part III HVLP              ISO 6743/4 L-HV                         AFNOR NFE 48 603-HV

DENISON HFC                           CINCINNATI MILACRON-P        

 Одобренa от MANNESMANN REXROTH.

 

RESFLUID HFDU                                                                                                                              ISO VG 68

Синтетична незапалима хидравлична течност с висок вискозитетен индекс. Поради специалната формула на базовото масло, тя има отлични свойства против триене и износване, както и защитни качества срещу оксидация и корозия. Този продукт не е токсичен и е биоразградим.

Не съдържа вода или минерални масла, без метали или халогени (хлор), съвместима е с повечето еластомери използвани в производството на връзки, въпреки че не се препоръчва за бутирикова и етилпропиленова гума/уплътнения.

Силно се препоръчва за употреба в хидравлични системи, които работят в инсталации и има риск от огън, като в металната индустрия, в преси за отливане и във всички видове хидравлични системи намиращи се в печки или заобиколени от източници на висока температура.

 

GLYNKOL HFC                                                                                                                       ISO VG 46

Незапалима водо-гликол хидравлична течност с филтрационно ниво спрямо ISO 4406 (15/12 максимум),  която е подходяща за силови трансмисии, в които има риск от огън. Въпреки че, има висок вискозитетен индекс, операционната температура не бива да надвишава 60°C поради високото ниво на водни пари.

Има добри защитни свойства против износване и ръжда, предотвратявайки износването и корозията на помпите.

 Отговаря на следните изисквания:

ISO 6743/4 L-HFCU                     Fifth Luxemburg Report Part 3                         National Board

 

 

ПЛЪЗГАЩИ  ПЪТИЩА

 

GUIAS                                                                                                      ISO VG 32 / 68 / 100  150 / 220

Специална смазочна течност за хоризонтално плъзгащи се машинни елементи. Нейната специална формула против износване намалява коефициента на триене за да предотврати „Stick-Slip” ефекта (вибрации при начално пускане).

Поради нейните противоизносващи свойства, нейния поляритет и добавки против оксидация  и корозия, тя може да се използва и като циркулираща смазка за лагери, скорости и хидравлични системи под слабо налягане.

Покрива стандартите:

ISO 6743-13/LG-G                                           DIN 51517 Part III, CLP

 

 

ТУРБИНИ

 

TURBINAS                                                                                                                   ISO VG 32 / 46 / 68

Тази течност е направена от рафинирано масло с най-високо качество, съдържа много добавки, за да отговаря на много суровите тестове за смазки на турбини, за да осигури отлична работа на системата, както и дългия й живот.

Има свойства за бързо освобождаване от въздух и вода, предпядства разпенването и е устойчива на оксидация, ръжда и корозия. Има много добра филтруемост.

 Отговаря на следните изисквания:

ISO 6743-5/L-TSA                                             DIN 51515 L-TD                                       GEK 32568 F

 КОМПРЕСОРИ

 

NAVAPAR                                                                                                           ISO VG 46, 68, 100, 150

Специални смазочни течности препоръчвани за ротационно-винтови и многостепенни компресори при нормални работни температури, вакуумни помпи и вентилатори. Всички вискозитетни степени са на лице, в съответствие с продуктовата гама на производителя.

Препоръчва се за всички видове компресори, където периода на смазване трябва да бъде по кратък, поради агресивната работна атмосфера.

Тази гама отговаря на стандартите:

DIN 51506 / VDL                            ISO-6743-3 A/L-DAB

И силно се препоръчва за повечето от следните компресори:

ATLAS COPCO                                 INGERSOLL-RAND                         MACO

SAMUR                                             COMPARE HOLMAN

 

NAVASYNT                                                                                                                          ISO VG 32, 46, 68

 Специални смазки за ротационни и винтови компресори с висока работна температура, където синтетичните масла са особено подходящи.

Поради нейната РАО основа (полиалфаолефин/polyalfaolefine), тя има удължен период между смените, намалявайки износването, поддръжката и енергийните разходи. За високотемпературни въздухо-освобождаващи компресори тя е единственото подходящо решение за премахване на карбонизирани и утаечни наслагвания. Съвместима е с минералните масла и е налична в различни вискозитетни степени, в съответствие с препоръките на производителя.

 Препокрива изискванията:

DIN 51506/VDL                              ISO-6743-3A/L-DAC /DAJ

 Силно се препоръчва за повечето от следните компресори:

SAMUR                                 WORTHINGTON                              ATLAS COPCO        

INGERSOLL-RAND            COMPARE HOLMAN

 Одобрена от ATLAS COPCO AIRPOWER N.V.

 

NAVA                                                                                                                                  ISO VG 68, 100

Смазка на базата на нафта за многостепенни въздушни компресори. С много добавки против оксидация. Смазката е освободена от компоненти образуващи утайка и пепел.

Поради нейния естествено нисък почистващ  капацитет, тя не само че предпазва от карбонови отлагания и наслагвания върху клапаните, но също така пази междинните охладители, въздухо-приемниците и пулсовите абсорбатори чисти. Нейната висока точка на самозапалване повишава защитата срещу опасността от самозапалване и експлозии.

 Отговаря на спецификациите:

DIN 51506/VD-L                                                  ISO-6743-3A/L-DAB  

Одобрена от ATLAS COPCO AIRPOWER N.V.

 

 

ТОПЛО ПРОВОДИМИ ТЕЧНОСТИ

 

TERMAL 220/320                                                                                   ISO VG 22 / 32

Високо рафинирана смазка на парафинова основа, усилена с добавки за висока температура и такива против оксидация, които предлагат работа в широк температурен диапазон (-15 до 320°C)

Препоръчва се за употреба като термална течност в затворени топлопроводими системи, или в циркулационни (up-and-down) охлаждащи системи, където трябва да се използват високо динамични и устойчиви на натоварвания течности и е нужна висока термална проводимост.

 

 

ИЗОЛИРАЩИ МАСЛА

 

VERKOVOLT-A                                                                            

Светла, обезцветена, прозрачна и бляскава течност, специално за охлаждане/изолация на  електрически трансформатори, с отлично свойства за дълъг живот.

Разрешено, високо рафинирано масло на парафинова основа, Verkovolt-A е адекватно дехидратирано, за да осигури перфектна изолация и охлаждане на високоенергийни електрически системи през дълъг период, поради неговите свойства за ниска температура и необикновения му баланс между стабилност от оксидация и газова абсорбция. Този продукт не съдържа PCB/ПХБ (Polychlorinated biphenyls/Полихлорирани бифенили) в съответствие с настоящото законодателство.

 

Отговаря на изискванията на:

IEC 296 (82), Типове I и II

UNE 21-320 (V) 1989, Типове I и II

 

 

ВЕРИЖНИ МАСЛА

 

SYNKOL                                                                               ISO VG 50 / 150 / 250 / 4000

Синтетична термално стабилна течност/смазка за високотемпературни вериги.

Има отлична защита против оксидация и корозия при високи температури, много добри свойства против триене и износване.

Да се нанася с четка, или чрез централизирана автоматична система (dropping or spraying).

Силно се препоръчва за употреба във всички видове вериги на конвейери в много от индустриите, като печатници, сушилни, дървопреработвателни производители, текстил, стоманена индустрия и като общо за повечето типове печки, където специално желани са некарбонизирани,  нелакови и слабоизпаряващи се смазки.

 

 

 

ГАЗОВИ ДВИГАТЕЛИ

 

VERKOGAS A-40                                                                               SAE 40

Масло за газови двигатели разработено специално за атмосферни и турбо двигатели, захранвани от природен Газ, метан или пропан с катализатор. За двигатели без катализатор, нашето предложение е VERKOGAS серии B, C или D в зависимост от типа газ.

Много добра антикорозионна защита (CRL L-38 Тест) в комбинация с ниски нива на сулфатна пепел и усреднено T.B.N (Total Base Number/Общо Алкално Число).

 Покрива следните нива за качество и изисквания на производители:

MIL-L-2104 B                                                            WAUKESHA

JENBACHER IT 1000-1107                           SUPERIOR

 

VERKOGAS B-40                                                                               SAE 40

Масло за газови двигатели разработено специално за атмосферни и турбо двигатели, захранвани от природен газ, метан или пропан без катализатор.

Много добра антикорозионна защита (CRL L-38 Тест), оксидация и окисляване(nitration) от азотна киселина, както и против разпенване. Неговите ниски нива на сулфатна пепел удължават живота на клапаните. Средно високото T.B.N (Total Base Number/Общо Алкално Число) предлага оптимална алкална резерва, изисквана за тези видове газове.

 Покрива следните нива за качество и изисквания на производители:

MIL-L-2104 B                                                            WAUKESHA

JENBACHER IT 1000-1106                           SUPERIOR

 

VERKOGAS C-40                                                                               SAE 40

Масло за газови двигатели разработено специално за атмосферни и турбо двигатели, захранвани от природен Газ, обеднен/беден газ и системи с две горива и без катализатор.

Много добра антикорозионна защита (CRL L-38 Тест), оксидация и окисляване(nitration) от азотна киселина. Ниските нива на сулфатна пепел, високото T.B.N (Total Base Number/Общо Алкално Число) увеличават значително интервалите между смените на маслото. Предпазва сегментите от износване и захранващите кабели от перлени наслагвания.

 Покрива следните нива за качество и изисквания на производители:

MIL-L-2104 B                                                            API CD                              WAUKESHA

JENBACHER IT 1000-1106                           SUPERIOR

 

VERKOGAS D-40                                                                               SAE 40

Масло за газови двигатели разработено специално за атмосферни и турбо двигатели, захранвани от газове със сярно съдържание като киселинен газ, отпадъчен газ, сметищен газ, които са смесени с метан, но с основно съдържание от корозивни киселини (особено серен водород) и халогени без катализатор.

Много добра антикорозионна защита (CRL L-38 Тест), оксидация и окисляване(nitration) от азотна киселина. Ниските нива на сулфатна пепел и високото T.B.N (Total Base Number/Общо Алкално Число) са под максималните специфични нива на основните производители на двигатели.

 Покрива следните нива за качество и изисквания на производители:

MIL-L-2104 B                                                            API CD                              WAUKESHA

JENBACHER IT 1000-1106                           SUPERIOR

 

  

ГРЕСИ

 

ЛАГЕРИ – МУЛТИФУНКЦИОНАЛНИ ГРЕСИ

 

   

ПРОДУКТ

Сервизна темп.

°C

Скорост (L.M.H.)

Коефициент на слабо триене

Вибрации

Високо натовар-ване

Защита от корозия

водоустойчивост

Описание

Пълнител/ Базово масло

 

ALDEBA GT-6

-20 / 100

L

O

O

Специална лепкава грес, неразтворима в солена вода

Безводен калций Мин/синт.

 

ASTURUS

-35 / 120

M

O

X

X

Мултифункционални литиеви греси налични в степени NLGI 2 и 3

Литий

Минерално

 

EPX

-20 / 120

M

O

Литиева ЕР грес налични в NLGI степени: 00, 0, 1, 2 и 3

Литий

Минерално

 

KIRUNA – EP

-20 / 120

M

O

Литиева ЕР грес за големи натоварвания налични в две NLGI степени: 1 и 2

Литий

Минерално

 

MOLYVERKOL

-20 / 120

M

O

O

Литиева ЕР + MoS2 грес за големи натоварвания, плъзгане и умерени вибрации

Литий

Минерално

 

NUCELA

-30 / 120

H

X

X

X

O

Литиева грес за лагери с високи и средни скорости

Литий

Минерално

 

 

СПЕЦИАЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

 

   

ПРОДУКТ

Сервизна темп.

°C

Скорост (L.M.H.)

Коефициент на слабо триене

Вибрации

Високо натовар-ване

Защита от корозия

водоустойчивост

Описание

Пълнител/ Базово масло

   

VL-2 R

-20 / 120

M

Специална грес за железопътни свързващи кутии

Безводен калций Мин/синт.

   

320 I GR 1

0 / 140

L

Специална грес за извити зъбни свръзки

Литиев комплекс

Минерално

   

ALTHEA-2

-30 / 120

H

O

X

O

Синтетична ЕР грес за бързо въртящи се машинни елементи

Литиев комплекс

Синтетика

   

ANTARES-2 EP

-70 / 120

H

X

O

O

Синтетична ЕР грес за бързо въртящи се машинни елементи

Литиев комплекс

Минерално

 ЛЕГЕНДА:            Скорости:

                        L: ниска          M: средна          H: висока          --: без приложение

                         Много подходяща                  O Подходяща                  X: Неподходяща

 

СПЕЦИАЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ (продължение)

 

   

ПРОДУКТ

Сервизна темп.

°C

Скорост (L.M.H.)

Коефициент на слабо триене

Вибрации

Високо натовар-ване

Защита от корозия

водоустойчивост

Описание

Пълнител/ Базово масло

   

ATLANTA

0 / 150

L

Грес с MoS2 за връзки опериращи под ниска скорост, големи натоварвания и силни вибрации

Литиев комплекс

Мин/синт.

   

ATLANTA PICK

0 / 150

--

Грес с микронизирана мед за глави на пробивни чукове и ел. приложение

Литиев комплекс

Мин/синт.

   

CADENAS-WT

-20 / 130

--

O

O

Лепкава и изолираща грес за вериги и стоманени въжета

Полимер-PTEE

Минерално

   

COBERTONE

-20 / 140

--

Специална серия греси за отворени предавателни кутии

Литиев комплекс

Минерално

   

CORALIA 2

-40 / 160

M

O

ЕР грес за високи и ниски температури при високи скорости

Литиев комплекс

Синтетика

   

CORVUS G-2 HT

-40 / 160

M

O

O

ЕР грес за високи температури. Резистентна на химически агресивни разтвори

Bentone

Синтетика

   

GVA

-20 / 140

M

O

X

X

O

Грес за лагери и връзки при високи температури

Bentone

Минерално

   

GVA – MO

-20 / 140

M

O

O

Грес с MoS2 за връзки опериращи при високи температури и силни вибрации

Bentone

Минерално

   

PANTOGRAFOS

-20 / 90

--

--

O

Специална грес за влакове и за контакти на пантографи на тролеи

Безводен калций Минерално

   

PATELA G-00

-30 / 120

--

Синтетична смазка за смазване на топли предавки

Литий

Полигликол

   

RODAPLEX PM-2

-20 / 140

M

Специална грес за високи натоварвания, високи температури и водоустойчива за машини за хартия

Литиев-Калциев комплекс

Минерално

   

TERMOPLEX-220 EP

-20 / 140

M

Грес със специални твърди частици, препоръчва се за минна техника подложена на натоварване и екстремни вибрации

Литиев комплекс

Минерално

   

THT-2

-20 / 140

M

O

O

O

O

Специална грес за високи температури и мокра работна среда

Натриев-комплекс

Минерално

 ЛЕГЕНДА:            Скорости:

                        L: ниска          M: средна          H: висока          --: без приложение

                         Много подходяща                  O Подходяща                  X: Неподходяща

 

 

СПЕЦИАЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ (продължение)

 

   

ПРОДУКТ

Сервизна темп.

°C

Скорост (L.M.H.)

Коефициент на слабо триене

Вибрации

Високо натовар-ване

Защита от корозия

водоустойчивост

Описание

Пълнител/ Базово масло

   

UMBRELA-000

-30 / 90

--

X

X

Синтетична грес за малки външни устройства

Безводен калций/

Минерално

   

VERKOL ALC

-10 / 140

--

Специална гама греси за впръскване в отворени предавателни кутии за циментови и минни мелници и пещи

Алуминиев комплекс

Минерално

   

VERKOL TN

-20 / 140

M

O

Специална грес за централно смазване на свръзки на земекопни машини

Литиев комплекс

Минерално

   

VERKOL-WG

-20 / 100

--

Течна грес за смазване на топли предавки

Полимер

Минерално

   

VERKOMAX EP-2

0 / 160

M

O

Специална грес за високи температури и ниски скорости, за употреба в лагери и връзки в контакт с вода и агресивни разтвори

Сулфатна база

Минерално

   

VERKOPLEX EP

0 / 160

M

Комплексна ЕР грес с много приложения под високо натоварване и ниски скорости

Литиев комплекс

Минерално

   

VERKOMAX SG

-20 / 150

M

O

Специална грес за високи температури и средни скорости, за употреба в лагери и връзки в контакт с вода и агресивни разтвори

Сулфатна база

Минерално

   

VERKOMAX ACP

-20 / 160

M

O

Грес за високи температури устойчива на агресивна работна среда. Създадена за смазване на ролери в хартиената индустрия –  в сухите и мокри детайли.

Сулфатна база

Минерално

 ЛЕГЕНДА:            Скорости:

                        L: ниска          M: средна          H: висока          --: без приложение

                         Много подходяща                  O Подходяща                  X: Неподходяща

  

 СПЕЦИАЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ (продължение)

 

   

ПРОДУКТ

Сервизна темп.

°C

Скорост (L.M.H.)

Коефициент на слабо триене

Вибрации

Високо натовар-ване

Защита от корозия

водоустойчивост

Описание

Пълнител/ Базово масло

   

VERKOPLEX XP

-20 / 140

M

Комплексна ЕР грес с много приложения под високо натоварване и средни скорости

Литиев комплекс

Минерално

   

VERKOSIL F

-30 / 140

--

--

--

--

Силиконова грес с и без разтворители за изолационни приложения

Силиций-Гел

Силикон

   

VERKOSIL G-2

-30 / 180

L

X

X

Изолираща силиконова грес за смазване на контакти, сглобки и еластомери

Силиций-Гел

Силикон

   

VERKOTAC-350

-20 / 120

--

Леко-оцветена, лепкава и изолираща грес за отворени предавки

Литиев комплекс

Минерално

   

VITALIA-BF

-20 / 140

M

Специална грес за високи температури за електрически спирачки на камиони и подобни приложения

Литиев комплекс

Минерално

 ЛЕГЕНДА:            Скорости:

                        L: ниска          M: средна          H: висока          --: без приложение

                        Много подходяща                  O Подходяща                  X: Неподходяща

 

ХРАНИТЕЛНО ВКУСОВА ИНДУСТРИЯ

 

   

ПРОДУКТ

Сервизна темп.

°C

Скорост (L.M.H.)

Коефициент на слабо триене

Вибрации

Високо натовар-ване

Защита от корозия

водоустойчивост

Описание

Пълнител/ Базово масло

   

VERKOFOOD FG-2

-20 до 100

M

O

X

O

O

Бяла изолираща грес за обща употреба за смазване на хранителната техника

Безводен калций/Бяло масло

   

VERKOFOOD LT-2

-60 до 100

M

O

X

O

O

Специална синтетична грес за приложения с ниски температури

Безводен калций/ PAO

   

VERKOFOOD COMPLEX

-20 до 140

M

O

Специална грес устойчива на високи натоварвания и агресивна среда

Алуминиев комплекс/

Бяло масло/

Полимер

   

VERKOFOOD WR-2

-30 до 140

M

O

Специална грес за високи температури

Алуминиев комплекс/

PAO/

Полимер

 

 

 

 

БИОРАЗГРАДИМИ

 

   

ПРОДУКТ

Сервизна темп.

°C

Скорост (L.M.H.)

Коефициент на слабо триене

Вибрации

Високо натовар-ване

Защита от корозия

водоустойчивост

Описание

Пълнител/ Базово масло

   

BIOVERKOL CR

-20 до 100

M

O

Грес за обща употреба в ролкови и обикновени лагери.NLGI Степен 1и 2

Безводен калций/ Естер

   

BIO-RAIL G.C.G.

-20 до 90

--

O

Специална грес за ЖП фланци на колелата

Безводен калций/ Естер

   

BIO-RAIL EM

-20 до 90

--

O

Специална полутечна грес за ЖП фланци на колелата, високо изпомпваема

Безводен калций/ Естер

   

BIO CABLES

-30 до 90

--

O

Специална грес за пристанищни стоманени въжета

Безводен калций/ Естер

   

BIO-COTTON

-30 до 90

H

O

O

Специална грес за машинни памуко-събирачи

Безводен калций/ Естер

 ЛЕГЕНДА:            Скорости:

                        L: ниска          M: средна          H: висока          --: без приложение

                         Много подходяща                  O Подходяща                  X: Неподходяща

  

 ПАСТИ И ПОКРИТИЯ

 

   

ПРОДУКТ

Сервизна темп.

°C

Скорост (L.M.H.)

Коефициент на слабо триене

Вибрации

Високо натовар-ване

Защита от корозия

водоустойчивост

Описание

Пълнител/ Базово масло

   

GB-100/ 200 ZN

0 до 400

--

Грес за обща употреба в ролкови и обикновени лагери.NLGI Степен 1и 2

Безводен калций/ Минерално

   

MOLYWHITE

SUPER

-20 до 250

--

Специална грес за ЖП фланци на колелата

Безводен калций/ Полимер

   

GRASA DE COBRE SC

-20 до 300

(1000)

--

--

O

Специална полутечна грес за ЖП фланци на колелата, високо изпомпваема

Литиев комплекс

Минерално

   

PASTA DE COBRE G

0 до 300

(1000)

--

O

Специална грес за пристанищни стоманени въжета

 

Минерално

   

MOLYBLACK

-30 до 250

L

O

O

Специална грес за машинни памуко-събирачи

--

 ЛЕГЕНДА:            Скорости:

                        L: ниска          M: средна          H: висока          --: без приложение

                         Много подходяща                  O Подходяща                  X: Неподходяща